Aflossingsvrije hypotheek

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je alleen een maandelijks bedrag aan rente over het bedrag dat je geleend hebt. Aan het einde van de looptijd van de hypotheek, los je het geleende bedrag in één keer af. De laatste twintig jaar zijn de regels voor het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek flink veranderd. Het deel van de hypotheek dat aflossingsvrij mag zijn, is niet meer dan 50% van de woningwaarde. Voor veel mensen die deze hypotheekvorm hebben is een deel van hun hypotheek aflossingsvrij en een ander deel heeft een andere hypotheekvorm.

Voordelen van een aflossingsvrije hypotheek

De maandlasten van deze hypotheekvorm zijn laag omdat je alleen rente betaalt. Door voor een deel van de hypotheek voor aflossingsvrij te kiezen, druk je de maandlasten. Maar let op: aan het einde van de looptijd van de hypotheek moet de hypotheekschuld terugbetaald worden. Hiervoor zul je dus zelf moeten sparen of je huis moeten verkopen. Je bouwt hiermee dus geen vermogen op.

Rentetarieven aflossingsvrije hypotheek

Vaak is het rentepercentage dat je moet betalen over het aflossingsvrije gedeelte van de hypotheek hoger dan over een hypotheek waarbij wel afgelost wordt. Dit komt omdat er een hoger risico voor de hypotheekverstrekker zit op deze hypotheekvorm.

Hypotheekadvies aflossingsvrije hypotheken op maat

Misschien past een van onze andere hypotheekvormen wel beter bij je of wil je voor een deel een annuïteitenhypotheek? De HypotheekXperts zoeken met jou tot in de puntjes uit wat de beste financiering is voor jouw nieuwe huis.
Onze ervaren en onafhankelijke hypotheekadviseurs kunnen je helpen bepalen of dit de juiste hypotheekvorm is voor jou. Wij kijken naar jouw financiën, toekomstplannen en maken een risicoanalyse zodat we jou kunnen adviseren bij het kiezen en afsluiten van de juiste hypotheek.

Verzekeringen

Uiteraard helpen de HypotheekXperts jou ook verder met de benodigde verzekeringen zoals een overlijdensrisicoverzekering en/of een maandlastenverzekering.

Naar verzekeringen

Andere hypotheekvormen

Andere hypotheekvormen die wij bieden zijn: de annuïteitenhypotheek, de beleggingshypotheek, de lineaire hypotheek, de spaarhypotheek en een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.

Gratis kennismakingsgesprek

Maximale hypotheek berekenen?

Wil je alvast weten wat je ongeveer kunt lenen voor de aanschaf van een huis? Maak dan gebruik van de handige rekentool op onze website.

Naar de rekentool

Contact

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op en we proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Heb je vragen of ben je klaar voor een gesprek?

Wil je meer informatie of ben je klaar voor een verhelderend gesprek? Wij zijn er om jou te helpen! Neem contact op voor persoonlijk advies op maat en laten we samen de perfecte hypotheek en verzekering vinden voor jouw droomhuis.

Maak een afspraak