Verbouwen

Wil je een opknapper kopen en heb je een hypotheek nodig met een bouwdepot? Of is het tijd om je huidige woning naar deze tijd te brengen met een open keuken en een aanbouw? Dan heb je een verbouwingshypotheek of een persoonlijke lening nodig. De hypotheekadviseurs van HypotheekXperts helpen je met de beste keuze.

Verbouwen of verhuizen?

Wil je een opknapper kopen en heb je een hypotheek nodig met een bouwdepot? Of is het tijd om je huidige woning naar deze tijd te brengen met een open keuken en een aanbouw? Dan heb je een verbouwingshypotheek of een persoonlijke lening nodig. De hypotheekadviseurs van HypotheekXperts helpen je met de beste keuze.

Meerwaarde creëren

Of je nu droomt van een nieuwe keuken, extra ruimte, of het verduurzamen van je huis, een verbouwing kan een slimme investering zijn. Een goed uitgevoerde verbouwing kan de waarde van je huis verhogen, wat van pas kan komen als je ooit besluit te verkopen. De waardestijging van je huis na een verbouwing kan bijvoorbeeld ook van invloed zijn op het rentepercentage dat je betaalt over je huidige hypotheek. Onze adviseurs kunnen bekijken of het rentepercentage op jouw hypotheek nog reëel is.

Verduurzaming woning

Bij HypotheekXperts begrijpen we dat verbouwen niet alleen de uitstraling van je huis kan verbeteren, maar ook kan bijdragen aan de duurzaamheid van jouw woning. Energiezuinige woningen zijn hot. Als je kiest voor een verbouwing, is het verstandig om te kijken welke verduurzamingsmaatregelen je tegelijkertijd kunt nemen. Het financieren van dit soort maatregelen kan meestal tegen gunstige voorwaarden. Investeringen in duurzaamheid dragen daarnaast bij aan een groenere toekomst en kunnen je energiekosten verlagen. Ook zul je meer comfort in je woning ervaren. Wil je meer weten over het verduurzamen van je woning? Kijk dan eens op onze pagina over het financieren van verduurzaming!

Hypotheek of een persoonlijke lening?

Als je hebt besloten om te verbouwen, moet je nadenken over de financiering. Hierbij kun je kiezen tussen een hypotheek en een persoonlijke lening. De hypotheekadviseurs van HypotheekXperts kunnen je uitleggen wat deze financieringsvormen inhouden en wat voor jou de voordeligste keuze is. Neem snel contact met ons op om te kijken naar wat de beste opties zijn voor de financiering van jouw verbouwing, zodat je snel kunt genieten van een heerlijke, comfortabele woning die helemaal aan jouw wensen voldoet!

Veel gestelde vragen bij een verbouwing

Sta je voor het dilemma: verbouwen of verhuizen? Bij HypotheekXperts helpen we je de juiste keuze te maken. Verhuizen biedt een frisse start, maar het gaat gepaard met extra kosten en de uitdaging van dubbele maandlasten. Als je voor een verbouwing kiest, is een gedegen begroting essentieel voor de financiering. Onze adviseurs begrijpen de nuances van beide opties en zullen je begeleiden bij het verkennen van hypotheekmogelijkheden. Of je nu je huidige huis wilt upgraden of een nieuwe woning overweegt, wij zorgen ervoor dat je de financiële kant van de beslissing volledig begrijpt en beheert. Jouw woonwensen, onze expertise.

Denk je eraan om een persoonlijke lening te overwegen voor je verbouwingsproject? Bij HypotheekXperts begrijpen we dat deze keuze complex kan zijn. Naast de flexibiliteit en mogelijk lagere vaste kosten van persoonlijke leningen, is het belangrijk op te merken dat de toetsing meestal soepeler is dan bij hypothecaire leningen. Dit opent vaak de deur naar meer mogelijkheden. Hoewel persoonlijke leningen doorgaans hogere rentetarieven hebben, is het geruststellend dat de rente op leningen voor verbouwingen meestal aftrekbaar is. Onze ervaren adviseurs staan klaar om je te begeleiden bij het maken van de beste financiële beslissing op basis van jouw unieke situatie en doelen. Samen zorgen we ervoor dat je de meest geschikte route kiest voor jouw verbouwingsplannen.

Overweeg je een hypotheek voor je verbouwingsplannen? HypotheekXperts helpt je de juiste beslissing te nemen. Hypotheekrentes zijn doorgaans lager dan die van persoonlijke leningen, wat aantrekkelijk kan zijn. Het is echter vaak pas rendabel bij grotere verbouwingen, gezien de kosten die gepaard gaan met het afsluiten van een hypotheek. Onze experts staan klaar om de financiële details te verhelderen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Of je nu een kleine opknapbeurt plant of een grootschalige renovatie, wij helpen je bij het vinden van de meest geschikte financieringsoplossing voor jouw verbouwingsbehoeften. Jouw huis, jouw toekomst, ons advies.

Twijfel je of je een hypotheek kunt afsluiten zonder overwaarde op je huis? Bij HypotheekXperts ontdek je dat er vaak meer mogelijk is dan je denkt. Door een taxateur wordt een taxatierapport opgesteld, waarin zowel de huidige waarde als de waarde na verbouwing wordt vastgelegd. Door jouw gedetailleerde begroting wordt de waarde na verbouwing bepaald. Dit wordt het uitgangspunt voor de financiering, waardoor je waarschijnlijk mogelijkheden hebt, zelfs zonder overwaarde.

Vraag je je af of je je hypotheek kunt verhogen zonder notariële tussenkomst? Het hangt af van de registratie van de bank in het kadaster. De nieuwe lening mag de bestaande registratie niet overschrijden. Echter, er zijn wel bijkomende kosten zoals afsluitkosten, taxatiekosten, en mogelijk NHG, die in overweging moeten worden genomen.

Contact

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op en we proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Heb je vragen of ben je klaar voor een gesprek?

Wil je meer informatie of ben je klaar voor een verhelderend gesprek? Wij zijn er om jou te helpen! Neem contact op voor persoonlijk advies op maat en laten we samen de perfecte hypotheek en verzekering vinden voor jouw droomhuis.

Maak een afspraak