Nationale Hypotheek Garantie

Voldoen de prijs van het huis dat je koopt en de hypotheek aan de voorwaarden voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dan krijgt jouw geldverstrekker de garantie dat jouw hypotheek wordt terugbetaald als er iets gebeurt waardoor het voor jou niet mogelijk is om te blijven betalen. Is er sprake van een restschuld bij de verkoop van het huis? Dan neemt de Nationale Hypotheek Garantie deze van je over als deze is ontstaan door financiële noodzaak om het huis te verkopen.

Waarom Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie biedt een vangnet. Er kan altijd iets onverwachts gebeuren waardoor je opeens je hypotheek niet meer kunt betalen, bijvoorbeeld een scheiding, een overlijden of ontslag. Bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie krijgt jouw geldverstrekker de garantie dat aan de betalingsverplichtingen zal worden voldaan die bij jouw hypotheek horen. De geldverstrekker loopt hierdoor veel minder risico en kan daardoor een lagere rente berekenen. Met een NHG-hypotheek weet je zeker dat de hypotheek past bij je inkomen. Omdat je nooit te veel leent, houd je genoeg over voor andere uitgaven. Een hypotheek met NHG geeft je daarnaast de zekerheid dat je niet met een enorme restschuld blijft zitten, als je huis opeens verkocht moet worden omdat je het toch ineens niet meer kunt betalen.

Ook voor starters en ondernemers is een NHG-hypotheek een mogelijkheid. Wil jij een huis verbouwen en/of verduurzamen? Ook daarbij zijn er mogelijkheden met NHG. Neem contact op met onze adviseurs om de mogelijkheden en voorwaarden te bespreken.

Op zoek naar meer zekerheid?

Naast een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie hebben we bij de HypotheekXperts ook verschillende verzekeringen die jou meer zekerheid kunnen bieden. Zo bieden wij niet alleen overlijdensrisicoverzekeringen aan, maar ook maandlastenverzekeringen. Neem contact met ons op voor een betrouwbaar en onafhankelijk advies dat jou meer zekerheid geeft.

Naar verzekeringen

Hypotheekadvies op maat

Onze ervaren en onafhankelijke hypotheekadviseurs kunnen met jou bekijken of een hypotheek met NHG past bij jouw nieuwe huis. Wij kijken naar jouw wensen en de voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie, zodat we jou optimaal kunnen adviseren.

Misschien past een andere hypotheek wel beter bij je of is jouw droomhuis te duur om onder de NHG te vallen. De HypotheekXperts zoeken met jou tot in de puntjes uit wat de beste financiering is voor jouw nieuwe huis. 

Gratis kennismakingsgesprek

Contact

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op en we proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Heb je vragen of ben je klaar voor een gesprek?

Wil je meer informatie of ben je klaar voor een verhelderend gesprek? Wij zijn er om jou te helpen! Neem contact op voor persoonlijk advies op maat en laten we samen de perfecte hypotheek en verzekering vinden voor jouw droomhuis.

Maak een afspraak