Overbruggingskrediet

Heb je een nieuw huis gezien maar het oude nog niet verkocht? Neem dan snel contact op met de HypotheekXperts zodat we kunnen kijken naar de mogelijkheden voor een overbruggingshypotheek.

Wat is een overbruggingskrediet of overbruggingshypotheek?

Een overbruggingshypotheek of overbruggingskrediet is een kortlopende lening waarmee je de periode tussen de koop van je nieuwe huis en de verkoop van je oude huis kunt overbruggen. Je betaalt over het geleende bedrag alleen rente en lost de lening af zodra je oude huis verkocht is.

Waarom een overbruggingskrediet afsluiten?

Om een nieuw huis te kunnen financieren heb je vaak het geld nodig dat in het oude huis vastzit. In de huidige krappe woningmarkt is het meestal verstandiger om een nieuw huis te kopen voordat je het oude hebt verkocht. De meeste mensen hebben de overwaarde van hun oude huis nodig om een nieuw huis te kunnen betalen, maar zolang het oude huis niet verkocht is, hebben ze die overwaarde nog niet beschikbaar. Met een overbruggingskrediet kan dit geld toch gebruikt worden. Zodra het oude huis verkocht is, wordt de lening afgelost.

Overbruggingskrediet bij de HypotheekXperts

Een overbruggingskrediet en een nieuwe hypotheek worden meestal samen afgesloten omdat ze samen de financiering van een nieuw huis vormen. De ervaren hypotheekadviseurs van de HypotheekXperts kunnen jou adviseren over de mogelijkheden zodat jij hierover geen zorgen hebt.

Hypotheekadvies aflossingsvrije hypotheken op maat

Onze ervaren en onafhankelijke hypotheekadviseurs kunnen je helpen bepalen of jij een overbruggingskrediet nodig hebt. Wij kijken naar jouw draagkracht, toekomstplannen en maken een risicoanalyse zodat we jou optimaal kunnen adviseren.

Misschien past een van onze andere hypotheekvormen wel beter bij je of heb je helemaal geen overbruggingshypotheek nodig omdat je een starter bent en een startershypotheek zoekt. De HypotheekXperts zoeken met jou tot in de puntjes uit wat de beste financiering is voor jouw nieuwe huis. Maak snel een afspraak.

Verzekeringen

Uiteraard helpen de HypotheekXperts jou ook verder met de benodigde verzekeringen zoals een overlijdensrisicoverzekering en/of een maandlastenverzekering.

Naar verzekeringen

Andere hypotheekvormen

Wij kunnen je ook helpen met een aflossingsvrije hypotheek, een lineaire hypotheek, een annuïteitenhypotheek of een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.

Gratis kennismakingsgesprek

Maximale hypotheek berekenen?

Wil je alvast weten wat je ongeveer kunt lenen voor de aanschaf van een huis? Maak dan gebruik van de handige rekentool op onze website.

Naar de rekentool

Contact

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op en we proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Heb je vragen of ben je klaar voor een gesprek?

Wil je meer informatie of ben je klaar voor een verhelderend gesprek? Wij zijn er om jou te helpen! Neem contact op voor persoonlijk advies op maat en laten we samen de perfecte hypotheek en verzekering vinden voor jouw droomhuis.

Maak een afspraak